Продаж деревини категорії «ліс-кругляк» на відкритих торгах в ТОВ «Українська Енергетична Біржа»


Опубликованно 23.08.2022 11:45

Продаж деревини категорії «ліс-кругляк» на відкритих торгах в ТОВ «Українська Енергетична Біржа»

Сьогодні підприємці та фізичні особи можуть придбати лісоматеріали лише на відкритих аукціонах з реалізації необробленої деревини. Цей процес відбувається за допомогою акредитованих торгових бірж таких як ТОВ «Українська енергетична біржа». Саме вони відповідають за створення прозорих і справедливих умов для продажу заготовленого лісу.

  Продаж деревини категорії «ліс-кругляк» на відкритих торгах в ТОВ «Українська Енергетична Біржа»

УЕБ – це офіційна платформа публічних закупівель. Для участі в торгах необхідно:

  1. Ознайомитися з Правилами електронного аукціону на УЕБ
  2. Пройти процедуру реєстрації та акредитації на порталі
  3. Отримати статус непостійного члена УЕБ
  4. Оформити доступ до програмного забезпечення ПП БЕТС
  5. Пройти безкоштовне навчання на платформі
  6. Зі свого особистого кабінету вибрати торгову сесію, яка цікавить. Внести її до власного Календаря торгів та зареєструватися
  7. Дочекатися початку аукціону

Під час дії воєнного стану ТОВ УЕБ скасувала гарантійні внески. Відтепер відповідно до Витягу з протоколу № 1114 від 10.03.2022 в аукціонах з продажу необробленої деревини (в т.ч. і кругляка) гарантійний внесок та внесок за обробку даних не сплачується. Після успішного завершення торгів переможець аукціону отримує рахунок на оплату комісійного збору у розмірі, встановленому рішенням Біржового комітету. Оплата має відбутися протягом 5-ти робочих днів.

Ще одним суттєвим нововведенням є визначення граничних термінів поставки викупленої деревини, кругляка чи пиломатеріалів. Відвантаження продукції має відбутися протягом кварталу у якому відбулися торги.

Повідомлення про проведення чергової біржової торгівлі розміщується на сайті ТОВ «УЕБ» у розділах «Ринки» -«Необроблена деревина».

Кругляк деревини – ціна на електронних торгах на платформі УЕБ

Біржові торги та кінцеві ціни не є величиною стало. Зростання вартості може бути суттєвим, особливо за лоти належної якості від відомих постачальників з бездоганною діловою репутацією. Однак приблизний діапазон цін можна вирахувати, виходячи з аналізу аукціонів, що вже відбулися. Аукціони проходять за принципом підвищення вартості. Якщо переможця не буде визначено – в обов'язковому порядку біржові торги проводяться знову, однак початкова ціна при цьому буде знижена. Суттєвою умово проведення є те. що стартова ціна не може бути нижчою за собівартість лота. Більш детально про формування ціни на необроблену деревину можна дізнатися тут https://www.ueex.com.ua/presscenter/news/kruglyak-derevini-i-jogo-tsina-na-torgah-tov-ueb/.

У кожному аукціоні на реалізацію деревини кругляка приймають участь 3 сторони

  • Організатор
  • Виконавець
  • Учасники

Усі продавці та покупці отримують від УЕБ гарантії укладання договору купівлі-продажу за умовами, що були визначені на конкретному аукціоні (сформована конкурентна справедлива ціна, дотримання строків підписання угоди, оплати за продукцію та відвантаження лісоматеріалу).

УЕБ гарантує здійснення законодавчо прозорих біржових торгів. Кожен учасник захищений від спекуляцій та різноманітних фінансових ризиків завдяки механізмам прозорого формування попиту та пропозиції на УЕБ.



Категория: Новости